0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Sute de avocati penalisti britanici au recurs luni la o greva fara precedent in tara pentru a denunta reducerile bugetare pe care guvernul intentioneaza sa le aplice bugetului de , paralizand pentru scurt timp tribunalele penale din tara, relateaza AFP.

La Londra, sute de avocati in roba neagra si cu peruca alba s-au strans in fata tribunalul penal Old Bailey in timp ce multi dintre confratii lor au procedat la fel in intreaga Anglie si Tara Galilor.

Ei au protestat fata de intentia guvernului premierului conservator David Cameron de a reduce pana in 2018/2019 cu 220 de milioane de lire sterline (265 milioane de euro) bugetul pentru ajutorul jurisdictional. Acesta se ridica la doua miliarde de lire sterline si finanteaza asistenta juridica pentru persoanele care nu-si pot finanta apararea.

Guvernul britanic, angajat intr-o politica de austeritate drastica, a anuntat necesitatea de a face economii suplimentare de 25 miliarde de lire sterline dupa alegerile din 2015. El a argumentat ca sistemul de ajutor jurisdictional este cel mai scump din lume.

Unii avocati estimeaza ca, in ce-i priveste, respectivele vor reduce onorariile lor cu 41%.

Sursa: Agerpres

Distribuie acest articol!