0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale

Redactare si modificare contracte comerciale

„Forta majora exonereaza partile de … stipulatiile stabilite prealabil de una din parti … nu prevede exonerarea completa …”

Oricine a citit cuvant cu cuvant un contract comercial, si nu este jurist de profesie, a intalnit cu siguranta termeni sau formulari greu de inteles. Cat de necesar este un astfel de limbaj intr-un contract comercial? De ce se folosesc astfel de termeni si formulari?

Exista un limbaj aparte folosit in contractele comerciale care deriva dintr-o legislatie destul de complexa. Doar anumiti termeni pot defini neechivoc anumite clauze care sa isi gaseasca o interpretare favorabila in fata legiuitorului.

Daca nu stapanesti un astfel de limbaj si vrei sa eviti construirea unui contract comercial prin copy-paste fara a intelege complet ce inseamna fiecare clauza, iti recomandam sa apelezi la serviciile noastre de redactare si modificare contracte comerciale.

BGA Recuperari ofera serviciul de redactare si modificare contracte comerciale pentru orice tip de activitate si orice tip de servicii prestate pentru companii din tara sau din strainatate.

 

Ce presupune acest serviciu oferit de compania noastra:

 • O analiza temeinica a mecanismului care va guverna relatia comerciala dintre cele doua sau mai multe parti. Intelegand modul de derulare a relatiei comericale, putem identifica eventualele riscuri.

 • Construirea clauzelor contractuale respectand cadrul legal si intelegerea dintre parti

 • Revizuirea clauzelor si eventuale modificari solicitate de procesul de negociere dintre parti

 

Echipa noastra de specialisti te poate ajuta:

 • Sa redactezi un contract de la zero
 • Sa modifici un contract existent pentru a-l adapta la noile realitati ale relatiei comerciale in cauza
 • Sa interpretezi clauzele propuse de partenerul de afaceri
 • Sa identifici si sa evaluzei riscurile aduse de clauzele propuse de partenerul de afaceri

 

Cui se adreseaza serviciul nostru de redactare si modificare contracte:

 • Companiilor sau organizatiilor care nu au un departament legal in-house
 • Liberilor profesionisti, freelancer-ilor sau asociatiilor ce deruleaza o relatie comerciala sau o activitate non-profit.
 • Companiilor ce doresc o a doua opinie privind un contract comercial cu caracter de noutate fata de activitatea de baza
 • Oricarei companii care doreste sa aiba un contract cu clauze benefice lui.

 

Nu de putine ori, un contract bine documentat si atent construit a deschis noi orizonturi si a pus niste intrebari esentiale clientilor nostri, scotand in lumina anumite riscuri neluate in calcul. Din punctul nostru de vedere, un contract comercial este mai intai un exercitiu logic al intelegerii mecanismului comercial din toate punctele de vedere si abia apoi un exercitiu de formulare corecta si coerenta a clauzelor contractuale.

Este adevarat, de multe ori contractul este o formallitate, atunci cand relatia comerciala se bazeaza pe onestitate, incredere si respect, insa chiar si intre doi parteneri de afaceri care au un istoric excelent, contractul comercial trebuie sa fie bine pus la punct. Este un fel de asigurare la care probabil nu iti doresti sa apelezi, deoarece inseamna ca ai ajuns intr-un punct critic, insa cand un astfel de moment apare, contractul trebuie sa reflecte buna credinta cu care s-a pornit la drum in relatia comerciala respectiva.

BGA Recuperari ofera servici de redactare si modificare contracte comerciale in limba romana, engleza sau alte limbi de circulatie internationala cu ajutorul unor traducatori de specialitate.

Aboneaza-te la newsletter

Te tinem la curent cu cele mai utile informatii din domeniu si cele mai bune oferte. In plus, iti oferim cadou ebook-ul “5 pasi de urmat pentru a-ti recupera singur facturile neincasate”.