0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Prin decizia nr. 119 din 23 mai 2014, Comisia Permanenta a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, analizand cererile formulate de mai multi avocati straini care au optat pentru sustinerea examenului de verificare a cunostintelor de drept romanesc si de limba romana, a decis ca  pentru avocatii straini care doresc sa acorde consultanta juridica in dreptul romanesc va avea loc in zilele de 9 si 10 octombrie 2014, la sediul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, cu sediul in Bucuresti, Sector 5, Splaiul Independentei nr. 5.

 

Examenul consta in sustinerea unor probe scrise si orale, dupa cum urmeaza:

a) Examen scris la urmatoarele materii:

– organizarea si exercitarea profesiei de avocat;

– drept civil

– drept procesual civil

– drept penal

– drept procesual penal;

b) Examen oral, la materiile drept civil si drept penal.

Examenul se va desfasura in conditiile regulamentului privind examenul de verificare a cunostintelor de drept romanesc si de limba romana pentru avocatii straini care solicita dobandirea dreptului de a acorda consultanta-juridica in drept romanesc, care pot fi accesate la acest link.

Programul de desfasurare al examenului

Data: Ora inceperii: Proba: Timp alocat:
 9 octombrie 10,00 Examen scris la disciplinele „organizarea si exercitarea profesiei de avocat” „drept civil”, „drept procesual civil” 3 ore
Examen oral la materia „drept civil”
 10 octombrie 10,00 Examen scris la disciplinele „drept penal” si „drept procesual penal” 2 ore
Examen oral la materia „drept penal”

Probele scrise se desfasoara prin rezolvarea unor subiecte tip grila, care sunt cuprinse in „Chestionarul de examen” iar subiectele de examen vor urmari verificarea cunostintelor teoretice si practice ale candidatilor.

Taxa de inscriere la examen este in cuantum de 1500 lei si va fi achitata in contul  Cod IBAN: RO30BRDE410SV21199534100 B.R.D. – Sucursala Academiei.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!