0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Ana Maria Diuta-Toma, judecator in cadrul Judecatoriei Iasi, a actionat in instanta BCR, cerandu-le colegilor sa constate nulitatea absoluta a clauzelor privind comisionul de risc din doua contracte de imprumut, dar si a celor prin care s-a facut transformarea in comision de administrare, considerand ca a fost umilita de bancheri.

In plus, judecatoarea vrea inapoi cei circa 4.300 de lei achitati deja in contul comisionului, precum si daune morale de 50.000 de lei. Aceasta a imprumutat in total 75.000 de lei.

Argumentul principal invocat, ca la toti clientii bancilor, este ca nu a avut vreun cuvant de spus in dialogul cu banca, inca de la incheierea contractului. „Faptul ca subsemnata am avut cunostinta de perceperea unui comision de risc de catre banca nu are semnificatia unei negocieri directe intre parti, in conditiile in care nu am avut nicio posibilitate de a schimba sau exclude incasarea acestuia”, arata magistratul.

Aceasta mai spune ca riscul asumat de banca la creditarea unui magistrat este aproape de zero, spunand ca BCR „nu a prezentat nicio justificare precisa si adaptata trasaturilor specifice profesionale, sociale si materiale pentru a incasa acest comision, nu a precizat care e riscul exact pe care il reprezint pentru restituirea la termen a imprumutului, avand in vedere ca am o profesie de natura stabila, cu un venit constant si superior celui mediu national si o varsta ce nu pericliteaza indeplinirea conditiilor contractuale”.

Diuta-Toma considera ca actiunea bancii ii aduce atingere demnitatii, in conditiile in care dispune discretionar de veniturile sale, nu ii ofera posibilitatea reala de a fi ascultata, de a negocia un contract care o angajeaza din punct de vedere financiar pe o perioada indelungata, modifica in mod unilateral contractele, introduce noi comisioane, majoreaza comisioanele existente, o priveaza de dreptul constitutional de a dispune de veniturile din munca realizate, urmarind sa o insele si sa obtina veniturile ilegale in paguba sa.

Sursa: evenimentul.ro

Distribuie acest articol!