0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Potrivit unui recent de ordin al Ministerului Justitiei, supus dezbaterii publice, “la data de 1 martie 2014, in municipiul Bucuresti incepe sa functioneze „”. Acelasi document arata ca domeniile in care va functiona si statul de functii al „Tribunalului Specializat Bucuresti” se vor stabili pana la data de 15 ianuarie 2014.

 

Noul tribunal ar putea avea competente in cauze cu minori si de familie, cauze de contencios administrativ si fiscal, cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale, societati, registrul comertului, insolventa, concurenta neloiala si in alte domenii

In referatul de aprobare care insoteste proiectul de ordin se arata ca initiativa infiintarii unui la nivelul municipiului Bucuresti a facut obiectul dezbaterii Plenului CSM care, in sedinta din data de 5.09.2012 „a hotarat sesizarea ministrului justitiei cu propunerea de infiintare a unui pentru cauze cu profesionisti la Bucuresti, acest tribunal urmand sa preia cauzele care sunt judecate in prezent de cele doua foste sectii comerciale, precum si judecatorii care judeca in cele doua sectii”.

In motivarea solicitarii, Tribunalul Bucuresti a invederat pe de o parte, volumul mare de activitate inregistrat in domeniul insolventei si in alte materii dintre cele mentionate mai sus, in comparatie cu volumul de activitate al tribunalelor specializate cu o competenta similara, precum si al altor tribunale cu volum de activitate apropiat de cel al Tribunalului Bucuresti, iar pe de alta parte, ponderea intregii cazuistici in aceste domenii din totalul activitatii acestei instante judecatoresti (21% in anul 2010 si 27% in anul 2011).

Avand in vederea cresterea constanta a numarului de cauze inregistrat la nivelul Tribunalului Bucuresti si necesitatea diminuarii duratei de solutionare a cauzelor in domenii  sensibile, cu impact semnificativ asupra mediului de afaceri si a economiei, in general, s-a decis ca, in municipiul Bucuresti, sa se infiinteze „Tribunalul Specializat Bucuresti.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, in sedinta din data de 19.11.2013, prin Hotararea nr. 1295/19.11.2013 a avizat favorabil punerea in functiune in municipiul Bucuresti a acestui nou tribunal specializat, incepand cu data de 01.03.2014.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!