0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Anul acesta au fost pronuntate 28 hotarâri penale de condamnare de catre instantele din România stabilindu-se vinovatia persoanelor care au încalcat drepturile de autor asupra programelor pentru calculator si s-a înregistrat prima condamnare din România într-un caz de Torrent, conform unui comunicat al Business Software Alliance.

În ultimul an, cu sprijinul tehnic al Business Software Alliance, echipe ale Inspectoratelor de Politie din aproape toate judetele tarii, coordonate de Parchete, atât la nivel local, cât si la nivel central, au întreprins investigatii complexe cu privire la activitatea unor persoane fizice si juridice, în ceea ce priveste utilizarea de programe pentru calculator fara licenta si distribuirea de software pirat.

În 2010, au fost pronuntate 28 hotarâri penale de condamnare de catre instantele din România, stabilindu-se vinovatia persoanelor care au încalcat drepturile de autor asupra programelor pentru calculator, condamnarea lor penala si obligarea la plata de despagubiri civile fata de titularii drepturilor de autor.

6 luni de închisoare pentru proprietarul kartel.ro

Tribunalul Bucuresti a pronuntat, în luna iunie 2010, prima condamnare din România într-un caz de Torrent, www.kartel.ro. Inculpatul a fost condamnat la 6 luni de închisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei; în plus, el urmeaza a plati despagubiri catre titularii de drepturi încalcate, inclusiv membrii BSA. Condamnarea a fost mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, printr-o decizie penala pronuntata în octombrie 2010.

Sursa: Capital

Distribuie acest articol!