0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Pentru administratorii societatii o entitate poate angaja urmatoarele tipuri de cheltuieli, fiecare avand o caracteristica diferita privind deductibilitatea, astfel: cheltuieli cu transport si cazare. Conform art. 21 din , sunt cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri (deci deductibile) cheltuielile de transport si de cazare in tara si in strainatate, efectuate pentru salariati si administratori, precum si pentru alte persoane fizice asimilate acestora. Conditia este ca aceste cheltuieli sa fie efectuate in scopul derularii activitatii firmei.

 

Pentru a proba calitatea de administrator se utilizeaza actul constitutiv al contribuabilului sau contractul de administrare/mandat. Indemnizatia de deplasare – nu se acorda decat angajatilor societatii.

In ceea ce priveste Indemnizatia administratorilor conform art. 55 alin. 2 CF, regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplica si indemnizatiei administratorilor, precum si sumei din profitul net cuvenite administratorilor societatilor comerciale potrivit actului constitutiv sau stabilite de Adunarea Generala a Actionarilor. Aceste venituri sunt asimilate deci salariilor.

Sursa: Curierul National

Distribuie acest articol!