0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Tichetele de masa electronice au devenit, ca si in alte tari din Europa, legale. Nu vor fi obligatorii, ci vor reprezenta o alternativa la actualele tichete oferite pe suport de hartie. Emitentii de tichete anunta ca angajatorii nu se inghesuie sa faca trecerea pe formatul electronic, care va fi preluat doar de un anumit tip de companii.

 

“Tichetul de masa electronic este un card special dedicat alocatiei individuale de hrana a angajatilor. Este un card diferit de cardul de salariu sau de orice card bancar, deoarece nu are un cont asociat si nu are functia de retragere de numerar”, ne-a explicat Jean Istasse, CEO Sodexo Romania. Elena Pap, directorul general al Cheque Dejeuner Romania, ne-a mai spus ca “acesta va avea functionalitati similare tichetului de masa pe suport de hartie”. “Ambele tichete, indiferent de suportul lor, raspund acelorasi nevoi sociale. In acest moment, legea le pozitioneaza in mod egal, astfel ca nu putem discuta despre superioritatea unui anumit tip de tichet in fata celuilalt”, a adaugat Elena Pap.

Reprezentantul Sodexo a dezvaluit ca pana in prezent nu a primit o cerere semnificativa de din partea companiilor, deoarece nu se poate spune ca un suport este mai avantajos decat altul. “Fiecare tip de suport pentru tichetele de masa are propriile caracteristici specifice. De exemplu, pentru tichetele de masa pe hartie, companiile distribuie o data pe luna plicurile cu tichete pentru angajati si nu mai au nicio operatiune de realizat pana luna urmatoare. Pentru card, nu exista o distributie fizica a tichetelor de masa, ci o incarcare lunara a acestuia”, a explicat Istasse. Punerea in circulatie a formatului electronic presupune si alte obligatii din partea angajatorului, dar va fi limitata din punct de vedere tehnic.

“Companiile vor avea de manageriat si alte procese suplimentare intr-o luna, cum ar fi, de exemplu, inlocuirea cardurilor pierdute de catre angajati. Mai mult, reteaua de afiliere a magazinelor si locatiilor care accepta tichete de masa nu va fi aceeasi. Va exista intotdeauna situatia in care caracteristicile tichetelor de masa pe hartie vor raspunde nevoilor unei anumite categorii de clienti, in timp ce cardurile de masa vor fi potrivite pentru alte tipuri companii”, a mai spus Jean Istasse.

Noul format va fi limitat si din motive tehnice, cardurile putand fi utilizate doar in unitatile care accepta tichete de masa si dispun si de POS.

Sursa: Curierul National

Distribuie acest articol!