0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Unitatile turistice din Bucuresti platesc municipalitatii, in 2014, o de 1% aplicata la tarifele de cazare, conform unei hotarari aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti in noiembrie 2013.

 

Potrivit articolului 279 din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, taxa hoteliera se calculeaza prin aplicarea cotei stabilite la tarifele de cazare practicate de unitatile de cazare, scrie Mediafax.

Taxa hoteliera in cota de 1% din valoarea totala a cazarii sau a tarifulului de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului se incaseaza de persoanele juridice prin intermediul carora se realizeaza cazarea, odata cu luarea in evidenta a persoanelor cazate.

“Taxa hoteliera se datoreaza pentru intreaga perioada de sedere, cu exceptia cazului unitatilor de cazare amplasate intr-o statiune turistica, atunci cand taxa se datoreaza numai pentru o singura noapte, indiferent de perioada reala de cazare”, potrivit alineatului 3 al articolului 279.

Taxa hoteliera nu se aplica pentru: persoanele in varsta de pana la 18 ani inclusiv; persoanele cu handicap grav sau accentuat ori invalide de gradul I sau II; pensionari si studenti; persoanele aflate pe durata satisfacerii stagiului militar; veteranii de razboi; vaduvele de razboi sau vaduvele veteranilor de razboi care nu s-au recasatorit; persoanele fizice prevazute la art. 1 al Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata in articolul 280 al legii.

Sursa: Wall-Street

Distribuie acest articol!