0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Desi tarifele de roaming au scazut foarte mult in ultimii ani ca urmare a deciziilor Comisiei Europene, plata serviciilor de comuncatii la tarfie speciale ar putea deveni istorie.

 

Azi se face un pas important in adoptarea unei decizii care va avantaja toti cetatenii Uniunii Europene care calatoresc in spatiul comunitar prin eliminarea tarifelor de romaing. Parlamentul European voteaza in comisia de industrii eliminarea tarifelor de roaming pentru cetatenii europeni care calatoresc in spatiul comunitar.

Reprezentantii Parlamentul European au declarat pentru ECONOMICA.NET ca se  doreste eliminarea acestor tarife incepand cu data de 15 decembrie 2015, dar aceasta data depinde de consultarile ulterioare cu consiliul de ministri ai telecomunicatiilor din tarile membre ale Uniunii Europene

Urmatorul pas dupa votul de maine este votul proiectului de lege in plenul Parlamentului European care este estimat sa aiba loc in toamna acestui an, iar in paralel consiliul de ministri se va consulta asupra deciziei. O astfel de lege va intra in vigoare numai atunci cand Parlamentul European si ministrii statelor membre ale Uniunii Europene vor cadea de acord asupra eliminarii tarifelor de roaming pentru cetatenii care circula in spatiul comunitar.

In acest moment un minut de convorbiri in roaming costa 0.24 de euro, un minut de apel primit 0.07 euro, un SMS trimis costa 0.08 euro, iar un MB de trafic la internetul mobil 0.45 euro. Pentru apelurile internationale cetatenii platesc aproximativ 0.37 de euro pe minut pentru apelurile in retelele fixe si 0.56 euro pentru un minut de apleuri in retelele mobile.

In ultimii ani Comisia Europeana a redus treptat aceste tarife, iar in perioada 2014 – 2016 vom adopta modelul existent in Statele Unite ale Americii, unde nu exista roaming intre state, iar tarifele in interior sunt la costuri rezonabile.

Sursa: Economica.net

Distribuie acest articol!