0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

pentru punerea in aplicare a Legii 134/2010 privind Codul de Procedura Civila va intra in vigoare la data de 1 septembrie 2012 si in acelasi timp va intra in vigoare si .

Una dintre modificarile aduse de noul Cod de Procedura Civila priveste .

Astfel, in conformitate cu prevederile art. 79 din Legea nr. 76 / 2012, „in termen de 2 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, societatile inregistrate in registrul comertului care au in denumire sintagma “societate comerciala” sunt obligate a efectua demersurile necesare inlocuirii acestei sintagme cu termenul “societate”.

Pana la finalizarea acestor demersuri, societatea poate functiona cu denumirea inscrisa in registrul comertului la data intrarii in vigoare a prezentei legi. a mentiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbarii denumirii societatii este scutita de taxa de inregistrare”.

Conform prevederilor legale, aceste societati comerciale trebuie sa se prezinte, incepand cu data de 1 septembrie 2012, la oficiile registrului comertului in raza caruia isi au sediul, in vederea efectuarii demersurilor necesare inlocuirii din denumire a sintagmei „societate comerciala” cu termenul “societate”, data limita pentru indeplinirea acestei obligatii legale fiind 1 septembrie 2014.

Sursa: Mazars

Distribuie acest articol!