0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Plenul Senatului a adoptat, luni, proiectul de lege care permite utilizarea sistemelor destinate blocarii si intreruperii radiocomunicatiilor in .

 

Actul normativ initiat de Guvern prevede ca blocarea si intrerupereea radiocomunicatiilor se realizeaza numai in scopul prevenirii utilizarii neautorizate, de catre persoane private de libertate, in interiorul penitenciarului, a dispozitivelor care sunt capabile sa transmita sau sa primeasca imagini, sunete sau informatii, inclusiv telefoanele mobile.

In proiect se arata ca sistemul nu va retine informatiile privind traficul, localizarea, precum si informatiile necesare pentru identificarea unui abonat sau a unui utilizator, precum si continutul comunicarii.

Initiatorul precizeaza, in expunerea de motive, ca desi persoanelor aflate in stare privativa de libertate nu le este permisa detinerea si utilizarea unor astfel de dispozitive de comunicare, introducerea acestora in cadrul penitenciarelor “s-a perfectionat de-a lungul timpului”.

“Telefoanele mobile reprezinta cea mai periculoasa forma de introducere de obiecte interzise in spatiul de detinere, deoarece, in majoritatea cazurilor ele ofera o conexiune simpla catre activitatea infractionala pe care a avut-o inainte de incarcerare persoana privata de libertate”, arata Guvernul.

Initiatorul mai adauga si faptul ca, initial, modul de introducere in penitenciare a acestor dispozitive de comunicare la distanta a fost prin intermediul pachetelor sau coletelor postale primite de catre detinuti, disimulate in alimente si bunuri a caror detinere si utilizare este permisa.

Sursa: Mediafax

Distribuie acest articol!