0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Sectia de Contencios Administrativ Fiscal a Curtii de Apel Bucuresti (CAB) a decis acordarea de 10.000 de euro drept despagubiri artistului Florin Chilian, în procesul acestuia cu Ministerul Culturii si compania de publicitate GMP, prin care cântaretul reclama încalcarea drepturilor de autor.

CAB a mentinut decizia initiala a aceleiasi instante, care hotarâse, pe 26 februarie 2010, acordarea aceleiasi sume drept despagubire artistului, decizie ce a fost atacata cu recurs de Chilian, care dorea despagubiri de 1 milion de euro. Decizia poate fi atacata cu recurs.

Magistratii Înaltei Curti de Casatie si Justitie (ÎCCJ) au decis, pe 26 martie, rejudecarea, la Curtea de Apel Bucuresti, a procesului dintre Florin Chilian si Ministerul Culturii, împreuna cu compania de publicitate GMP, legat de drepturile de autor privind melodia “Zece”.
ÎCCJ a admis, astfel, recursul lui Florin Chilian împotriva deciziei CAB care i-a acordat despagubiri de 10.000 de euro pentru încalcarea drepturilor de autor de catre Ministerul Culturii si a decis rejudecarea cauzei sub aspectul cuantumului despagubirilor.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, pe 26 februarie 2009, sa dea câstig de cauza artistului Florin Chilian în procesul acestuia cu Ministerul Culturii si compania de publicitate GMP, prin care cântaretul reclama încalcarea drepturilor de autor.
Actiunea lui Chilian a fost admisa în parte, deoarece compania GMP va plati suma de 10.000 de euro artistului, în timp ce acesta ceruse despagubiri în valoare de un milion de euro.

Sursa: Financiarul

Distribuie acest articol!