0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

In Monitorul Oficial nr. 688 din 11 noiembrie 2013 a fost publicat al ministrului Finantelor Publice de aprobare a metodologiei privind scoaterea din evidenta contabila a creantelor reprezentand sume datorate Fondului de contrapartida constituit in baza Hotararii Guvernului nr. 794/1997 privind constituirea, administrarea si utilizarea Fondului de contrapartida.

 

In cadrul actului normativ se arata:

Creantele evidentiate in conturile bilantiere ale contabilitatii publice, reprezentand sume datorate Fondului de contrapartida de catre beneficiarii importurilor de finantare din ajutoare externe nerambursabile acordate in vederea constituirii Fondului de contrapartida, datorate de debitori, persoane juridice, radiati din registrul comertului, pentru care nu exista nici succesori de drept ai acestora care sa preia drepturile si obligatiile, se scad din evidentele contabile ale Ministerului Finantelor Publice in baza unei note aprobate de catre ministrul finantelor publice.

Nota se intocmeste de catre Directia generala de trezorerie si datorie publica numai dupa scaderea creantelor din evidenta analitica pe platitori de catre organele fiscale competente si dupa primirea documentelor care atesta aceasta operatiune si se avizeaza de catre Directia generala juridica din Ministerul Finantelor Publice.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!