0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Fiscul roman nu este in stare sa le spuna contribuabililor cati bani au de dat. Asta desi in urma cu doua zile a expirat termenul pana la care oamenii cu ar fi trebuit sa isi achite contributiile pentru asigurarile de sanatate. Doar ca autoritatile nu le-au trimis inca deciziile de impunere. “Sa-si calculeze singuri si sa le plateasca”, afirma cu seninatate, o directoare de la .

 

Din 2014, romanii cu venituri din chirii sunt obligati de stat sa plateasca pe langa impozitul pe venit si contributii pentru sanatate de 5,5 %.Termenul limita a fost 25 martie, insa multi proprietari n-au aflat nici pana acum de la Fisc cati bani au de dat.

Un domn de exemplu a primit scrisoarea miercuri, la o zi dupa ce, teoretic, incep sa curga penalizarile de intarziere. A incercat sa achite inca din 5 martie, degeaba insa. Mai mult, angajatii Fiscului i-au calculat gresit suma, 26 de lei in loc de 30, asa ca omul a mai facut un drum.

“A trebuit sa fac hartii pentru greseala lor. In momentul cand mi s-a incasat prima oara contributia, mi s-a incasat intr-un cont gresit. Si eu intre timp am fost pus sa fac hartie sa repar greseala lor”, spune barbatul.

Sefii Fiscului recunosc ca deciziile de impunere au fost trimise fie cu intarziere , fie gresit, si le recomanda oamenilor sa-si calculeze singuri cat au de platit.

Odata ajunsi la ghiseu apar alte probleme. “Se plateste doar cash, nu si cu cardul”.

Oficialii fiscului nu stiu sa spuna daca cei care nu au achitat la timp contributiile de sanatate pentru ca nu au primit declaratiile de impunere vor plati sau nu penalizari de intarziere.

Sursa: ProTV

Distribuie acest articol!