0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza cetatenii care se afla pe teritoriul acestui stat asupra faptului ca situatia de criza continua, iar aceasta se poate extinde pe  intreg teritoriul Egiptului.

 

Incepand cu data de 14 august 2013,  autoritatile egiptene au anuntat ca s-a instituit starea de urgenta si au fost impuse restrictii de circulatie, care se aplica in 14 guvernorate, respectiv in Cairo, Giza, Alexandria, Suez, Ismailia, Assiut, Sohag, Beni Suef, Minya, Beheira, South Sinai, North Sinai, Fayoum si Qena.

Este interzisa circulatia in intervalul orar 19.00 si 06.00. Starea de urgenta va fi valabila 30 de zile.

Se recomanda cetatenilor  romani care au programate sejururi in statiunile de la Marea Rosie sa le reprogrameze, iar celor aflati in statiunile Hurghada si Sharm el Sheikh sa nu paraseasca zona hotelurilor si sa renunte la excursiile ce presupun deplasarea in afara lor. Siturile arheologice si muzeele sunt inchise pe o perioada nedeterminata.

MAE recomanda operatorilor romani din turism sa manifeste maximum de profesionalism si sa nu riste viata cetatenilor romani in baza asigurarilor primite de la operatorii egipteni privind siguranta statiunilor egiptene. Cetatenii romani care se afla in aceasta tara sunt sfatuiti sa se adreseze Ambasadei Romaniei in si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale, pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

Sursa: MAE

Distribuie acest articol!