0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

are inca foarte multe cazuri pe rol la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, desi numarul lor este in scadere, conform declaratiilor Agentului guvernamental al Romaniei la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe Razvan Horatiu Radu.

 

El a declarat la o conferinta sustinuta la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii a Universitatii Babes-Bolyai, ca cele mai multe cazuri pe care Romania le are la sunt legate de , numar care spera sa scada odata cu noile legi ale proprietatii.

“La ora actuala, din aproximativ 7.000 de plangeri cate sunt pe rolul CEDO, vreo 3.000 sunt legate de potentiala nerespectare a dreptului de proprietate de catre Romania”, a mentionat Razvan Horatiu Radu, care a adaugat ca urmatoarele cauze ca pondere sunt legate de neexecutarea hotararilor judecatoresti si de procesele prea lungi.

El a mai spus ca, desi doar 3% din plangeri erau intemeiate si se transformau in condamnari, Romania era pe locuri fruntase la CEDO.

“Romania s-a trezit in fata Curtii Europene cu un numar foarte mare de plangeri. La un moment dat eram pe locul al treilea in ce priveste numarul de plangeri, eram dupa Rusia si Turcia.

Nu ne onora, pentru ca Rusia si Turcia sunt totusi tari mult mai mari, cu mult mai multe probleme decat noi si, daca este sa analizam din punctul de vedere al distributiei pe cap de locuitor, cred ca am fi fost chiar inaintea lor.

Aceasta situatie s-a ameliorat vizibil in ultimii ani, la ora actuala suntem pe locul 6-7 in ceea ce priveste numarul de plangeri, care e in scadere in mod serios. (…) Din pacate si numarul de condamnari atinsese la un moment dat un apogeu, ajunsesem pe locul al treilea, tot dupa Rusia si Turcia, nu ca am fi avut niste probleme de democratie, de stat de drept.

Marile probleme ale Romaniei care au atras multe condamnari la Curtea Europeana a Drepturilor Omului au tinut de problemele cantitative si in primul rand ar fi cauzele privind nerespectarea dreptului de proprietate”, a mai spus Razvan Horatiu Radu.

Sursa: Money.ro

Distribuie acest articol!