0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Romania a finalizat o propunere de inchidere a 24 de instante si a parchetelor aferente, arata raportul Comisiei Europene pe tema justitiei publicat vineri, 18 februarie, la Bruxelles, subliniind insa ca numarul de instante propuse a fi inchise este cu mult sub cel propus de experti externi in 2005.

 

“In ultimele sase luni, Romania a adoptat o serie de masuri structurale pentru a aborda problema presanta a deficitelor de capacitate ale sistemului judiciar. In momentul in care va fi disponibila analiza de impact privind noile coduri, vor fi necesare masuri suplimentare de asigurare a redistribuirii resurselor. De la ultimul raport al Comisiei, Romania a finalizat o propunere de inchidere a 24 de instante si a parchetelor aferente, care fie nu erau operationale, fie aveau un volum de lucru insuficient”, noteaza raportul.

Documentul arata, intr-o nota de subsol, ca numarul de instante propuse a fi inchise este cu noua mai mare decat numarul de instante prevazut in vara, dar este cu mult mai mic decat cel propus initial de experti externi in 2005.

Prin aceasta propunere, arata Comisia, vor deveni vacante 50 de posturi de judecator, 38 dintre acestea fiind in prezent ocupate. De asemenea, vor deveni vacante 47 de posturi de procuror, 38 dintre acestea fiind in prezent ocupate. Posturile care vor deveni vacante vor fi realocate.

Sursa: Mediafax

Distribuie acest articol!