0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

 a decis miercuri prelungirea cu doi ani, pana la 31 mai 2016, a restrictiilor temporare pe piata muncii pentru romani si bulgari, potrivit unui comunicat de presa publicat pe site-ul Consiliului Federal de la Berna.

 

Restrictiile se mentin între 1 iunie 2014 si 31 mai 2016 pentru toti lucratorii salariati si pentru prestatorii de servicii din anumite ramuri economice (amenajari peisagistice, constructii, curatenie si servicii de securitate).

Aceasta prelungire se aplica în baza celui de-al doilea protocol la Acordul privind libera circulatie a persoanelor (ALCP) încheiat cu Uniunea Europeana. Acordul privind libera circulatie a persoanelor este aplicabil între Elvetia, de o parte, si Romania si Bulgaria, de cealalta, de la 1 iunie 2009.

Elvetia foloseste astfel la maximum regimul tranzitoriu prevazut de ALCP fata de Romania si Bulgaria. Aceasta prelungire a restrictiilor vine în continuarea deciziilor luate în ultimii ani de Consiliul Federal în ceea ce priveste deschiderea progresiva a pietei muncii din Elvetia fata de noile state membre ale UE, conform aceleiasi surse.

Sursa: RTV

Distribuie acest articol!