0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Activitatile de picnic sunt permise doar in zone special amenajate si in zone indicate, cu conditia ca cetatenii sa respecte un set de reguli, de la strangerea gunoiului, pana la pastrarea linistii, incalcarea prevederilor legale putand fi sanctionata cu amenzi cuprinse intre 100 si 5.000 de lei.

 

Pentru ca an de an, de 1 Mai, mii de romani ies pentru a sarbatori la gratar sau la picnic, cetatenii trebuie sa stie ca picnicurile pot fi organizate numai in zone special amenajate, potrivit Legii nr. 54/2012. In aceste zone, apartinand domeniului public ori privat al statului si/sau al unitatilor administrativ-teritoriale, exista utilitati si facilitati pentru desfasurarea activitatilor de picnic si aprinderea focului este permisa.

, cu exceptia aprinderii focului, sunt permise si in zonele indicate in planurile de zonificare ale parcurilor aflate in intravilanul localitatilor, precum si in zonele limitrofe padurilor situate in intravilanul localitatilor, in care sunt permise Prin exceptie, desfasurarea activitatilor de picnic este permisa si in alte zone decat cele mentionate doar in conditiile organizarii de evenimente ocazionale, autorizate potrivit legii.

Autoritatea publica locala sau centrala care administreaza zone de afluenta publica consacrate are obligatia de a prevedea in bugetul propriu sumele necesare asigurarii conditiilor de functionare a acestora si de a include clauze aferente salubrizarii zonelor in care se desfasoara activitatile de picnic in contractul cu operatorul local.

Sursa: Realitatea.net

Distribuie acest articol!