0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Inspectia Muncii precizeaza ca refacerea vechimii in munca se va face doar in instanta, dupa intrarea in vigoare, la 1 ianuarie, a registrului de evidenta a salariatilor iar angajatorii si ITM-urile vor restitui carnetele de munca titularilor pana la sfarsitul lunii iunie 2011.

Angajatorii care pastreaza si completeaza carnetele de munca le vor elibera titularilor in mod esalonat, pana la data de 30 iunie 2011, acelasi lucru urmand sa fie facut si de catre inspectoratele teritoriale de munca, care detin carnetele de munca ale salariatilor, si care vor trebui eliberate angajatorilor pana la aceeasi data.

Pentru respectarea termenelor prevazute in Codul Muncii, a inceput inventarierea carnetelor de munca pastrate si completate la sediile inspectoratelor teritoriale de munca, completarea si certificarea inscrierilor efectuate in carnetele de munca ce se afla la inspectoratele teritoriale de munca si certificarea si contrasemnarea pentru legalitate a inscrierilor efectuate in carnetele de munca de catre angajatorii carora li s-a aprobat pastrarea si completarea acestora la sediu, precum si alte activitati specifice.

Pentru a proba vechimea in munca a persoanelor care au lucrat inaintea datei de 1 aprilie 2001 datele inscrise in carnetele de munca trebuie preluate, prin copiere si scanare, la Casa Judeteana de Pensii.

“Termenul limita pana la care s-au putut prelua datele de pe aceste carnete a fost septembrie 2010 pentru preluare si noiembrie 2010 pentru scanare.

Sursa: Mediafax

Distribuie acest articol!