0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Primaria Sectorului 6 s-a confruntat, in ultima perioada, cu foarte multe sesizari din partea asociatiilor de proprietari/locatari in sensul ca anumite persoane – proprietari de apartamente – executa lucrari de reabilitare termica individual, fapt ce incalca prevederile legale.

 

Cu privire la executarea reabilitarii termice a blocurilor de pe raza Sectorului 6, autoritatea locala face cunoscut cetatenilor ca reabilitarea termica a imobilelor cu destinatie de locuit se executa conform prevederilor Legii nr. 50/1991, republicata, pe intreaga constructie, dar numai dupa obtinerea autorizatiei de construire de la Primaria Sectorului 6.

Astfel, Autoritatea Locala a Sectorului 6 solicita asociatiilor de proprietari/locatari sa ia masuri pentru oprirea executarii unor astfel de lucrari individuale.

In caz de neconformare, proprietarii de apartamente care executa lucrari individuale neautorizate risca sa fie sanctionati cu amenda contraventionala de la 1.000 lei la 100.000 lei, plus obligativitatea dezafectarii anveloparii si aducerea fatadei la starea initiala.

In cazul in care masurile nu sunt respectate, autoritatea locala, prin serviciile abilitate, va inainta o cerere si un proces-verbal constatator si sanctionator catre instantele de judecata, prin care proprietarii sa fie obligati sa treaca la dezafectarea lucrarilor neautorizate.

Primarul Sectorului 6, Cristian Constantin Poteras, da asigurari ca institutia pe care o conduce acorda sprijin asociatiilor de proprietari/locatari, atat cu privire la realizarea unor astfel de lucrari in conformitate cu legea, cat si pentru obtinerea autorizatiei de construire.

Sursa: Primaria sector 6

Distribuie acest articol!