0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

In ceea ce priveste proiectul de lege ce urmeaza a introduce imprescriptibilitatea faptelor de omor prevazute de Codul penal si de Legea 286/2009 privind Codul penal, a fost adoptat un raport suplimentar al Comisiei juridice a Camerei Deputatilor.

 

Raportul suplimentar la acest proiect de lege a fost cerut in plenul Camerei Deputatilor, dupa ce in sedinta Camerei fusese votat pe articole.

Deputatul Mircea Toader a solicitat intoarcerea la comisie, de la votul final, a modificarilor la Codul penal, invocand o inadvertenta de text. Noul raport la proiectul de lege a fost retrimis la plen spre dezbatere si adoptare.

Proiectul de lege are in vedere eliminarea prescriptiei pentru raspunderea penala in cazul infractiunii de omor – comisa cu intentie directa sau indirecta, in varianta simpla si in formele sale agravate si in cazul infractiunilor intentionate care au avut ca urmare moartea victimei.

De asemenea, proiectul prevede eliminarea prescriptiei pedepselor in cazul infractiunilor de omor si completarea textelor de lege care prevad si imprescriptibilitatea infractiunilor de genocid, contra umanitatii si de razboi, prin introducerea sintagmei “indiferent de data la care au fost comise”.

Sursa: Agerpres

Distribuie acest articol!