0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Proiectul de lege privind impozitul forfetar a fost aprobat de Guvern si va fi transmis catre Parlament, vizate fiind 8 domenii de activitate. Pe langa restaurante, pensiuni, baruri, spalatorii sau service-uri auto, aceasta taxa pare a fi dorita si de avocati sau stomatologi, potrivit afirmatiilor ministrului Maria Grapini. La ce capitol au incadrat reprezentati ai celor doua bresle declaratiile oficialului: fals sau adevarat?

 

Impozitul forfetar nu reprezinta o supraimpozitare si sunt cereri si din partea firmelor cu alte activitati, precum cabinete stomatologice sau de avocatura, sa li se aplice acest sistem, a declarat ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini.

“Nu este un impozit in plus (impozitul forfetar – n.r.), nu vor mai plati impozitul de 16% pe profit sau 3% pe cifra de afaceri, vor avea profitul pe care pot sa-l reinvesteasca, vor lua dividendele, care merg in sistemul de impozitare normal, ca la toata lumea. (…) Cei care au inteles ce inseamna tot preseaza sa se aplice. Am solicitari chiar si de la alte coduri CAEN sa introducem acest impozit, de la cabinetele stomatologice sau cele de avocatura”, a afirmat Grapini.

Sursa: Wall-Street.ro

Distribuie acest articol!