0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

In Spania, mentiunea referitoare la negarea dreptului de munca, inscrisa in certificatele de rezidenta nu mai produce efecte juridice de anul acesta si deci nu influenteaza dreptul de angajare pe piata muncii. Asadar, nu e nevoie de schimbarea documentelor.

 

Insa, romanii care totusi vor dori schimbarea certificatelor de rezidenta cu unele noi, in care sa nu mai apara aceasta mentiune, se pot adresa Birourilor pentru Straini (Oficina de Extranjeria) sau Comisariatelor de Politie (Comisaria de Policia) din provincia unde au sau doresc sa-si stabileasca resedinta. Pentru obtinerea unui nou, la momentul solicitarii trebuie indeplinite de catre solicitant conditiile legale general valabile pentru obtinerea unui .

Proceduri de obtinere a certificatelor de rezidenta

In cazul celor angajati, acestia vor prezenta documentul de inregistrare in regimul corespunzator de securitate sociala sau contractul de munca inscris la Serviciul Public de Ocupare (SEPE/INEM). Romanii care desfasoara activitati lucrative pe cont propriu (autónomos) trebuie sa prezinte documentul de inregistrare in regimul corespunzator de securitate sociala sau documentul de justificare a stabilirii sediului social  prin inscrierea la Registrul Comertului.

Conditii legale

Cetatenii romani care in momentul solicitarii preschimbarii certificatului nu desfasoara activitati legale generatoare de venit, trebuie sa aduca dovezi clare ca dispun de mijloace de intretinere suficiente pentru ei si persoanele aflate in intretinere, de exemplu conturi bancare, cecuri, proprietati, carti de credit etc. si asigurare medicala, nu card european de sanatate. Cetatenilor romani care au deja un certificat de rezidenta si doresc schimbarea acestuia, dar la momentul solicitarii schimbarii certificatului nu mai indeplinesc conditiile legale de acordare,  li se va refuza eliberarea altui certificat. Ambasada Romaniei in Spania recomanda romanilor sa nu solicite schimbarea certificatului de rezidenta decat daca indeplinesc conditiile de obtinere a acestui document.

Sursa: Curierul National

Distribuie acest articol!