0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

 emisa in Romania e valabila in majoritatea tarilor de destinatie pentru turisti. Ce se intampla insa atunci cand esti implicat intr-un accident in care nu tu esti soferul vinovat?

 

Prin , Romania are legaturi in domeniul asigurarilor cu aproape toate tarile din Europa si, in orice caz, cu toate tarile unde romanii calatoresc frecvent fie ca turisti, fie ca rezidenti temporari.

Aceasta apartenenta ne confera dreptul de a solicita si obtine despagubiri in cazul in care suntem implicati intr-un eveniment in afara tarii. Chiar si asa insa, procedura de despagubire nu este chiar cea mai simpla din lume, iar situatiile in care detinerea unei polite RCA nu este suficienta sunt destul de multe, chiar si atunci cand este vorba despre un eveniment unde sunteti in postura de pagubit.

Cea mai des intalnita situatie de acest tip este furtul automobilului, iar protectia impotriva unui astfel de eveniment presupune in mod obligatoriu detinerea unei polite cu acoperire in afara tarii.

Cum te protejezi de amenzi si daune

Tot o polita CASCO ar fi extrem de utila si pentru cazul in care sunteti lovit de un sofer care nu este asigurat RCA in niciuna dintre tarile cu care Biroul Auto Roman are conventii, si nici nu detine o asigurare de frontiera. Nu mai vorbim despre situatiile in care dauna este provocata chiar din vina dumneavoastra sau de cazurile in care automobilul este afectat, de exemplu, de un incendiu.

Asigurarea , inclusa in orice polita RCA emisa de membrii Biroului Auto Roman (BAAR), este necesara oricarei calatorii in afara tarii din cel putin doua motive. În primul rand, nedetinerea acestei polite  poate atrage sanctiuni drastice chiar daca nu sunteti implicat intr-un accident si, in al doilea rand, detinerea ei va degreveaza de responsabilitatile financiare fata de terti in cazul in care provocati un accident.

Cartea Verde functioneaza exact ca un RCA valabil doar in afara tarii. Asemeni RCA, Cartea Verde acopera atat daunele materiale provocate tertilor, cat si eventualele daune morale pentru vatamari corporale grave sau decese. Tarile unde  respectiva asigurare are valabilitate sunt cele care fac parte  din Sistemul International Carte Verde si pot fi gasite pe portalul BAAR. Pentru tarile nemembre va puteti achizitiona o asigurare de frontiera care are exact aceleasi proprietati.

Sursa: Capital

Distribuie acest articol!