Go to Top

Procedura de cumparare a locuintelor pentru tineri, destinate inchirierii, prin programul „Prima Casa”

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), a lansat procedura de cumparare a locuintelor pentru tineri, destinate inchirierii, prin programul „”. De asemenea, locuintele pentru tineri pot fi achizitionate si prin credite ipotecare obtinute de la alte banci.

 

In ultima luna, Guvernul a adoptat masuri care sa faciliteze achizitia locuintei pe care o detin chiriasii din blocurile construite prin programul ANL „, destinate inchirierii”, inclusiv prin facilitarea contractarii de credite garantate de stat, prin programul „Prima Casa”. Acestia beneficiaza, in anul 2013, de un plafon de garantare in valoare de 500.000.000 de lei pentru contractarea de credite prin acest program si de o valoare de inlocuire de 326 de euro/mp.

Partenerii MDRAP si ANL in aceasta procedura sunt institutiile bancare si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

Titularii contractelor de inchiriere pot cumpara locuinta dupa primul an de chirie. In acest sens, ei trebuie sa adreseze o cerere autoritatilor locale in administrarea carora se afla imobilele.

Sursa: Infolegal

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *