0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Recent a fost publicat in  OANAF 1847/2014 pentru aprobarea procedurilor de aplicare a , precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare, informeaza fiscalitatea.ro.

 

Potrivit prevederilor art. 78^1 alin. (1) din Codul de Procedura Fiscala, contribuabilii persoane juridice sau orice entitati fara personalitate juridica se declara inactivi daca se afla in una dintre urmatoarele situatii: a) nu isi indeplinesc, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligatie declarativa prevazuta de lege; b) se sustrag de la efectuarea inspectiei fiscale prin declararea unor date de identificare a domiciliului fiscal care nu permit organului fiscal identificarea acestuia; c) organele fiscale au constatat ca nu functioneaza la domiciliul fiscal declarat, potrivit procedurii stabilite prin ordin al presedintelui ANAF. Contribuabililor declarati inactivi conform at. 78^1 din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, le sunt aplicabile prevederile art. 11 (1^1) si (1^2) din Codul fiscal.

Declararea contribuabililor inactivi se face cu data comunicarii deciziei de declarare in inactivitate, iar in termen de cel mult 5 zile de la data comunicarii deciziei de declarare in inactivitate, datele se inscriu in Registrul contribuabililor inactivi/reactivati. Acest registru poate fi consultat pe site-ul www.anaf.ro, Sectiunea Servicii Online, Subsectiunea 08 – Registrul Contribuabililor inactivi/reactivati. Sediile secundare inregistrate fiscal ale contribuabililor declarati inactivi sunt considerate inactive pe perioada in care contribuabilii care le-au infiintat raman inactivi.

Contribuabilii declarati inactivi se reactiveaza daca indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: a) isi indeplinesc toate obligatiile declarative prevazute de lege; b) nu inregistreaza obligatii fiscale restante; c) organele fiscale constata ca acestia functioneaza la domiciliul fiscal declarat.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!