0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

O de 1 la suta din veniturile provenite din cazare ar putea fi aplicata in 2014 in Capitala, potrivit unui proiect de hotarare al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), lansat in dezbatere publica.

 

In expunerea de motive a documentului, se arata ca, in conformitate cu prevederile art. 278 alin.1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, “consiliul local poate institui o taxa pentru sederea intr-o unitate de cazare, intr-o localitate asupra careia consiliul local isi exercita autoritatea”.

“Taxa hoteliera se calculeaza prin aplicarea cotei stabilite la tarifele de cazare practicate in unitatile de cazare”, iar “taxa hoteliera in cota de 1 % din valoarea totala a cazaii/tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului se incaseaza de persoanele juridice prin intermediul carora se realizeaza cazarea, odata cu luarea in evidenta a persoanelor cazate”, potrivit art. 279 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Proiectul PMB se afla in dezbatere publica pana la data de 22 octombrie, pe site-ul institutiei, dupa aceasta data urmand sa fie supus dezbaterii consilierilor municipali intr-o sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Sursa: Economica.net

Distribuie acest articol!