0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Primaria Muncipiului Bucuresti va organiza pe 29 august o licitatie in vederea gasiri unui nou pentru consolidarea sediului din bulevardul Regina Elisabeta, dupa ce contractul cu fostul poiectant a fost reziliat pe 29 noiembrie 2010.

 

Conform caietului de sarcini publicat pe site-ul guvernamental de licitatii publice, primaria va oferi proiectantului circa 300.000 de lei (70.500 de euro) pentru “servicii de expertizare tehnica si proiectare pentru modernizare, reabilitare a imobilului situat in bd. Regina Elisabeta nr. 47, sector 5″.

Rezilierea din 29 noiembrie 2010 a insemnat, practic, blocarea lucrarilor principale pentru consolidarea sediului, incepute in acelasi an. Rezilierea s-a facut, conform unor surse din primarie, pentru ca proiectul de consolidare prevedea metoda izolarii seismice, care, conform specialistilor in domeniu, nu este potrivita unei cladiri de genul celei din bd. Regina Elisabeta.

Metoda inseamna suspendarea cladirilor compacte pe izolatori seismici si introducerea de amortizoare de jur imprejurul cladirii. Specialistii afirma ca solutia izolarii seismice la cladiri vechi, cum este si cazul sediului primariei, implica multa manopera, timp indelungat de realizare si un cost mare al echipamentelor.

“Sistemul de izolare a bazei implica cel mai lung timp de executie, iar investitia este cea mai scumpa”, se arata intr-un punct de vedere privind realizarea expertizei tehnice asupra cladirii. Specialistii mai spun ca metoda izolarii seismice se poate aplica la cladiri de tip cub, si nu la cele cum este cladirea Primariei Capitalei, o constructie intinsa pe o suprafata mare in forma de “U” si cu o structura de rezistenta subreda. Pe de alta parte, nu exista nicio cladire in Romania unde s-ar fi folosit aceasta solutie, mai spun cei in tema.

Sursa: RTV

Distribuie acest articol!