0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Procurorii din cadrul Mures au dispus trimiterea in judecataa a lui , prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sighisoara, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene in forma continuata.

 

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2008-2011, procurorul Virgil Horatiu Aldea, a solicitat Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura () – Centrul Local Sighisoara acordarea de subventii, intocmind patru cereri de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata in care a consemnat, in , ca este utilizatorul legal al unui teren agricol in suprafata de 26 de hectare pe raza comunei Vinatori, judetul Mures. In realitate, procurorul nu folosea terenul respectiv, intrucat il inchiriase mai multor persoane fizice de la care a incasat sume de bani cu titlu de chirie.

In aceasta modalitate, Aldea a incasat in mod nelegal suma totala de 59.758,52 lei, suma cu care APIA s-a constituit parte civila in procesul penal. In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au indisponibilizat suma mentionata mai sus.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Targu Mures.

Sursa: DNA

Distribuie acest articol!