Go to Top

Prim procuror trimis in judecata pentru fals

Procurorii din cadrul Mures au dispus trimiterea in judecataa a lui , prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sighisoara, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene in forma continuata.

 

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2008-2011, procurorul Virgil Horatiu Aldea, a solicitat Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura () – Centrul Local Sighisoara acordarea de subventii, intocmind patru cereri de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata in care a consemnat, in , ca este utilizatorul legal al unui teren agricol in suprafata de 26 de hectare pe raza comunei Vinatori, judetul Mures. In realitate, procurorul nu folosea terenul respectiv, intrucat il inchiriase mai multor persoane fizice de la care a incasat sume de bani cu titlu de chirie.

In aceasta modalitate, Aldea a incasat in mod nelegal suma totala de 59.758,52 lei, suma cu care APIA s-a constituit parte civila in procesul penal. In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au indisponibilizat suma mentionata mai sus.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Targu Mures.

Sursa: DNA

2 Responses to "Prim procuror trimis in judecata pentru fals"

  • dan andrei csont
    December 16, 2016 - 2:28 pm

    buna numele meu e C.D.A.am avut de a face cu domnul Aldea,care in 2005 a considerat ca sunt un infractor,si care impreuna cu politia din sighisara au construit un dosar pe care toata lumea il considera real,si ma trimis in judecata,primind 1 an si 6 luni de inchisoare, la varsta de 17 ani,uitand faptul ca el insusi e un infractor (carenu prezinta pericol public,ca mine)ochi pe ochi nu se scoate!

  • Gabriela Stefan
    December 16, 2016 - 2:44 pm

    Imi pare rau de acet incident nefericit din viata dumneavoastra. Sa fiti sigur ca la un moment dat fiecare plateste pentru faptele lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *