0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Faptele ce pot fi inscrise in cazierul fiscal al contribuabililor, grupate pe tipuri de infractiuni, sunt prevazute de HG nr. 1078/26.10.2011 privind modificarea anexei la Normele metodologice pentru aplicarea Ordonantei Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 31/2003.

 

Modificari aduse actul normativ de ordin general privind cazierul fiscal (OMFP nr. 2696/2011), de catre OMFP nr. 717/2012, constau in:

– modificarea formularului 508 „Fisa de actualizare a inscrierilor in cazierul fiscal privind inactivitatea fiscala” cod MFP 14.13.43.15/6, fiind inlocuit cu formularul prevazut in anexa la OMFP nr. 717/2012;

– introducerea, in cadrul procedurii de actualizare a faptelor si situatiilor inscrise in cazierul fiscal, a unei noi sectiuni referitoare la scoaterea din evidenta cazierului fiscal a situatiilor privind inactivitatea fiscala, inscrise in cazierul fiscal al reprezentantilor legali ai persoanei juridice inactive care s-a radiat din Registrul contribuabililor fara a fi reactivata.

In cadrul modificarii procedurii de actualizare se dinsting in principal cateva prevederi speciale care se refera la faptul ca:

– situatiile privind inactivitatea fiscala se scot din evidenta cazierului fiscal al reprezentantului legal al persoanei juridice declarate inactiva, care s-a radiat din Registrul contribuabililor fara a fi reactivata, la data implinirii unui termen de 1 an de la data radierii persoanei juridice, in conditiile art. 7 alin. (1) lit. h) din Codul de procedura fiscala, respectiv atunci cand survine decesul sau radierea contribuabilului;

– pentru scoaterea din evidenta cazierului fiscal a acestor situatii, fisa de actualizare se intocmeste de catre compartimentul cu atributii in gestionarea Registrului contribuabililor din cadrul organului fiscal in a carui evidenta a fost inregistrata persoana juridica declarata inactiva fiscal, care s-a radiat fara a fi reactivata, dupa primirea informatiei/comunicarea documentului care atesta radierea persoanei juridice declarate inactiva fiscal prin completarea formularului 508 „Fisa de actualizare a inscrierilor in cazierul fiscal privind inactivitatea fiscala” la care se bifeaza casuta „reprezentant legal al persoanei juridice declarate inactiva fiscal”.

Sursa: Contzilla.ro

Distribuie acest articol!