0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Cei 4,3 milioane de salariati din Romania vor mai beneficia de patru zile de concediu legale pana la finalul acestui an. Numai doua dintre ele vor conta insa pentru salariati – 25 si 26 decembrie (prima si a doua zi de Craciun), intrucat acestea vor fi in timpul saptamanii. Celelalte doua legale ramase (30 noiembrie – Sfantul Andrei si 1 decembrie – Ziua Nationala a Romaniei), vor cadea sambata si duminica.

 

Anul acesta este cel de-al doilea cand angajatii romani au concediu legal cu ocazia sarbatoririi Sfantului Andrei (zi decretata libera in 2012). Anul trecut insa, salariatii au avut parte de un weekend prelungit, dat fiind faptul ca 30 noiembrie a picat vineri.

prevede ca, in cazul in care angajatorul nu poate acorda zilele libere legale salariatilor din cauza specificului activitatii companiei, este obligat sa plateasca angajatii care lucreaza cu un spor la salariu de pana la 100% pentru acea zi sau sa le dea o zi libera in ur¬matoarele 30 de zile. Totusi, pentru aceasta varianta vor opta, in principiu, numai majoritatea hipermarketurilor, care inchid magazinele doar in prima zi de Craciun, angajatii fiind chemati la serviciu in cea de-a doua zi (26 decembrie).

Angajatii romani se afla in continuare pe ultimele locuri din lume in privinta numarului de zile libere pe care le primesc in afara celor de odihna – legea prevede numai 12 zile libere pentru .

Sursa: ZF

Distribuie acest articol!