0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Politia Romana a luat masuri pentru buna aplicare a noilor prevederi legale. In ultima saptamana, fata de 384 de persoane au fost dispuse, la nivel national, masuri preventive care stabilesc supravegherea judiciara, in conformitate cu prevederile Noului Cod de Procedura Penala, anunta institutia.

 

De la intrarea in vigoare a noilor prevederi in materie procesual penala, politistii au desfasurat activitati specifice fata de 1.303 persoane arestate la domiciliu, sub sau sub pe cautiune.

In perioada 22 – 28 februarie a.c., fata de 15 persoane a fost dispusa si fata de 369 de persoane a fost dispusa masura controlului judiciar. Politistii au luat masuri pentru supravegherea acestora.

De la intrarea in vigoare a noilor prevederi in materie procesual penala pana in prezent, politistii au desfasurat activitati specifice fata de 97 de persoane arestate la domiciliu, fata de 1.190 de persoane aflate sub control judiciar si fata de 16 persoane aflate sub .

La data de 1 februarie, odata cu intrarea in vigoare a noilor prevederi procesual penale, au fost operationalizate Birourile de Supraveghere Judiciara de la nivelul I.G.P.R., D.G.P.M.B. si I.P.J.-uri, precum si compartimente constituite la nivelul politiilor municipale, altele decat cele resedinta de judet. Aproximativ 500 de politisti isi desfasoara activitatea in cadrul acestor structuri.

La nivelul Inspectoratului General al Politiei Romane, a fost elaborata o metodologie privind supravegherea persoanelor fata de care s-a dispus masura controlului judiciar, controlului judiciar pe cautiune sau arestului la domiciliu, pentru aplicarea, la nivel national, in mod unitar, a prevederilor legale.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!