0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Ordinul privind reglementarea activitatii de pregatire a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere a fost publicat, recent, in Monitorul Oficial. Potrivit acestuia, scolile de soferi nu vor mai putea fi infiintate de persoane fizice autorizate (instructorii auto independenti), intreprinderi familiare sau intreprinderi individuale. Altfel spus, incepand din 12 februarie, scolile de soferi vor putea fi organizate ca societati comerciale sau in cadrul regiilor autonome.

 

Actul normativ publicat recent in Monitorul Oficial ii nemultumeste pe instructorii auto. Ministerul Transporturilor a transmis noile reguli in conditiile in care reglementarile privind activitatea scolilor de soferi si a instructorilor auto au fost suspendate in baza unei hotarari judecatoresti, astfel ca nu exista un document care sa reglementeze acest domeniu.

“Vrem sa contestam prevederile, pentru ca pe unele dintre ele instanta deja le-a anulat. Ei inca se incapataneaza sa le reintroduca. De exemplu, daca sunteti instructor in devenire, trebuie ca la cazierul auto sa nu fi avut permisul suspendat pentru consum de alcool in ultimele sase luni. Insa daca doriti sa va faceti instructor independent, trebuie sa nu fi avut permisul suspendat din orice motive pe ultimii trei ani. Pai nu inteleg, ce e cu discriminarea aceasta intre instructori? Sau daca vreti sa va deschideti scoala si sunteti persoana desemnata, nu va cere absolut nicio conditie. In schimb, totul e impotriva persoanelor fizice autorizate, adica a instructorilor auto independenti”, a precizat Petrica Bordeianu, presedintele Federatiei Nationale a Formatorilor Auto din Romania (FNFA).

Presedintele FNFA spune ca Ministerul Transporturilor are interese ascunse si isi doreste sa-i elimine pe instructorii auto independenti de pe piata, acestia fiind cei mai profesionisti.

„Cei mai profesionisti de pe piata la acest moment sunt -urile, care se afla in competitie cu angajatii lor si acestia din urma pierd teren. Pai mi se pare si normal, cand te duci sa faci scoala, te duci sa o faci cu instructor bun, nu te intereseaza scoala, ci instructorul”, a mai spus Petrica Bordeianu.

Sursa: RTV

Distribuie acest articol!