0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Pasagerii avioanelor intarziate sau deviate vor avea mai multe sanse sa primeasca compensatii, iar companiile aeriene vor primi instructiuni clare despre cum sa raspunda plangerilor pasagerilor, conform unei propuneri legislative votate in prima lectura, marti, de Parlamentul European.

 

Reglementarile revizuite vor obliga transportatorii aerieni sa numeasca persoane de contact la aeroport care sa ii informeze pe pasageri despre drepturile pe care le au, sa ii ajute sa completeze plangerile, sa le ofere asistenta, rambursari si zboruri alternative. Pasagerii vor putea sa depuna plangeri la ei, inclusiv cele privind bagajele pierdute sau ratacite.

Modificari propuse

In cazul unor zboruri intarziate, pasagerii trebuie sa primeasca informatii privind amanarea zborurilor nu mai tarziu de 30 minute dupa ora initiala de plecare. Pasagerii cu bilete dus-intors se vor putea imbarca doar la drumul de retur, chiar daca nu au utilizat zborul dus. Pasagerii vor fi informati in etapele initiale ale procesului de rezervare despre permisiunile privind bagajele. Permisiunile privind bagajul de mana vor fi modificate, cuprinzand si o haina, o poseta si o punga de cumparaturi de aeroport.

Totodata, in cazul in care companiile aeriene care nu raspund unei plangeri in termen de doua luni se va considera ca au acceptat tacit plangerea clientului. Acelea care vor face apel la circumstante extraordinare in care nu trebuie sa plateasca compensatii vor fi obligate sa transmita in scris pasagerilor explicatii detaliate. Propunerile de reguli contin o lista exhaustiva de astfel de circumstante, cum ar fi probleme tehnice, tulburari politice sau conflicte de munca spontane.

Cu toate acestea, in cazul unor circumstante extraordinare de durata, cum ar fi norul de cenusa din 2010, responsabilitatea companiilor aeriene privind cazarea pasagerilor se limiteaza la cinci nopti.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!