0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Fara sa se declare nostalgici, cativa tineri parlamentari ai PSD au scris legea. Sunt hotarati sa nu-i mai lase pe adolescenti sa mearga la scoala imbracati cu hainele de club. Unii sunt prea excentrici, la fel le sunt si coafurile. Iar toate astea duc la degradarea relatiei dascal-elev, au concluzionat ei.

 

In multe scoli, elevii din clasele 1-4 au deja uniforme si nu ii incurca. Ideea ii va ajuta pe colegii mai saraci, spun elevii mai mari, dar daca devine obligatorie multi spun ca uniforma le afecteaza personalitatea.

In Anglia sau in America, scoli de prestigiu au uniforme de secole cu care studentii se mandresc. In plus, reprezentantii scolilor atrag atentia ca hainele creaza discrepante intre cei avuti si cei saraci. Directorii spun, insa, ca nu copiii sunt cel mai greu de convins: “Probleme vom intampina cu parintii care nu sunt de acord cu uniformele, pentru ca probabil nu pot sa-si mai arate situatia materiala deosebita si chiar am discutat cu parintii si imi spuneau ca ne ducem inapoi in comunism”.

Daca legea va fi adoptata, toti elevii, de la gradinita si pana ies de pe bancile liceului, vor fi obligati sa poarte uniforma. Modelul si culoarea vor fi alese de conducerea scolilor impreuna cu parintii si copiii. Initiativa legislativa se afla in dezbaterea Parlamentului.

Sursa: ProTV

Distribuie acest articol!