0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Lobby-ul si amenintarile bancherilor nu au ramas fara efect. Ieri, membrii Comisiei pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare din Camera Deputatilor au adus mai multe amendamente OUG 50/2010, privind creditele populatiei.

Conform noilor modificari, clientii pot sa-si ia adio de la marjele de 1% pe care visau sa le obtina în negocierile cu bancile. Creditorii vor putea aplica în continuare marjele de dobânda pe care le-au propus clientiilor, în luna septembrie, prin actele aditionale la creditele vechi, conform OUG 50/2010.

Dobânzile vor fi legate de indicii interbancari pastrându-se acelasi cost al creditului ca si în prezent, iar comisioanele mari pot fi percepute în continuare.

“Am încercat sa gasim o cale de mijloc în asa fel încât sa repornim motorul economiei si nici sa nu omorâm bancile. Prin aceasta am vrut sa facem conditii cât mai transparente pentru toti”, a declarat, pentru EVZ, presedintele Comisei, Mihai Tudose.

Unul din amendamentele aprobate de Comisia de specialitate prevede ca “pentru contractele aflate în curs de derulare care prevad rata dobânzii raportata la o rata de referinta interna a creditorului, conversia ratei dobânzii (…) se va realiza asigurându-se acelasi nivel al valorii nominale a dobânzii.

Marjele care vor fi stabilite în baza acestui articol sunt identice cu cele propuse de banci clientilor în actele aditionale pentru implementarea actualei forme a OUG 50. Însa, clientii nu au fost multumiti de nivelul marjelor propuse de banci si au început sa se organizeze pentru a se judeca cu finantatorii.

Sursa: Capital

Distribuie acest articol!