0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Modificarile aduse Codului de procedura penala prin ordonanta de urgenta aprobata miercuri de Guvern au intrat in vigoare vineri, odata cu publicarea lor in Monitorul Oficial.

 

Guvernul a aprobat miercuri, la propunerea Ministerului Justitiei (MJ), Ordonanta de urgenta pentru luarea unor masuri de implementare necesare aplicarii Legii numarul 135/2010 privind si pentru implementarea altor acte normative.

Ordonanta a fost publicata in Monitorul Oficial si intra in vigoare vineri.

Una dintre modificarile aduse prin acest act normativ se refera la Legea numarul 135/2010 privind Codul de procedura penala. Astfel, la articolul 206, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins: “Impotriva incheierilor prin care instanta dispune, in prima instanta, asupra masurilor preventive inculpatul si procurorul pot formula contestatie, in termen de 48 de ore de la pronuntare sau, dupa caz, de la comunicare. Contestatia se depune la instanta care a pronuntat incheierea atacata si se inainteaza, impreuna cu dosarul cauzei, instantei ierarhic superioare, in termen de 48 de ore de la inregistrare”.

Tot in Legea 135, dupa articolul 425 a fost introdus un articol nou, respectiv 425 indice 1 “Contestatia”. Potrivit alineatului 2 al articolului “pot face contestatie procurorul si subiectii procesuali la care hotararea atacata se refera, precum si persoanele ale caror interese legitime au fost vatamate prin aceasta, in termen de trei zile, care curge de la pronuntare pentru procuror si de la comunicare pentrucelelalte persoane”. De asemenea, acelasi articol stabileste faptul ca respectiva contestatia se solutioneaza de catre judecatorul de drepturi si libertati, de catre judecatorul de camera preliminara de la instanta superioara celei sesizate, sau, dupa caz, de instanta superioara celei sesizate, respectiv de completul competent al instantei supreme, in sedinta publica, cu participarea procurorului.

Sursa: Mediafax

Distribuie acest articol!