Go to Top

Ordinea de stingere a obligatiilor fiscale va fi stabilita de contribuabil

In cazul obligatiilor fiscale de plata stabilite de organele de , precum si a amenzilor de orice fel, incepand cu 1 noiembrie 2012, se va stinge cu prioritate obligatia fiscala stabilita suplimentar sau pe care o alege contribuabilul.

 

Noua reglementare a fost instituita prin O.G. nr. 16/2012 pentru modificarea si completarea O.G. nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala prin care s-au adus completari art. 115 din O.G. nr. 92/2003 referitoare la ordinea stingerii datoriilor contribuabililor.

In acest context, prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrului Finantelor Publice nr. 1.485/2012, publicat in Monitorul Oficial nr. 774/2012 au fost modificate si completate Instructiunile de completare a numarului de evidenta a platii, aprobate prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 1.870/2004.

Astfel, in cazul deciziilor de impunere privind obligatiile fiscale suplimentare de plata stabilite de inspectia fiscala, precum si al documentelor prin care au fost constatate amenzi de orice fel, potrivit legii (proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, ordonanta procurorului, hotarare judecatoreasca, precum si alte documente), codul obligatiei bugetare se completeaza cu ajutorul programului de asistenta, selectand tipul de pe care o alege contribuabilul, sau poate fi solicitat de la organul fiscal.

Sursa: Curierul National

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *