0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Vremuri grele pentru soferii care incalca normele de circulatie. Statul vrea sa inaspreasca pedepsele pentru cei care pun in pericol viata participantilor la trafic in scopul descurajarii conducerii sub influenta alcoolului.

 

In afara de proiectul de schimbare a Codului Rutier a aparut o initiativa fara precedent de schimbare a Codului Rutier, initiata de nu mai putin de 23 de parlamentari.

Proiectul legislativ prevede patru tipuri de masuri: dublarea si chiar triplarea pedepselor cu inchisoarea pentru penala sau consum de stupefiante, cresterea de suspendare a permisului (la 5-10 ani pentru penala si la 6 luni – 1 an pentru contraventii), majorari in cazul recidivei in 5 ani de la restituirea permisului (cu 10 ani pentru penala) si imposibilitatea reducerii sanctiunilor aplicate pentru alcool si droguri.

Aceste masuri sunt usor de pus in practica, nu presupun niciun efort bugetar, iar eficienta inaspririi legislatiei rutiere e dovedita de scaderea cu 30-50% a numarului de evenimente rutiere soldate cu morti si raniti in tari precum Portugalia, Franta, Anglia, Luxembourg, Olanda. In aceste tari, conducerea sub influenta bauturilor alcoolice (0,8 g/l) sau refuzul testarii sunt pedepsite cu inchisoarea pana la doi ani, 4.500 de euro amenda, sase puncte de penalizare si trei ani de suspendare a permisului, iar recidiva este pedepsita cu pana la 4 ani de , 9.000 de euro amenda, sase puncte de penalizare si pierderea permisului pentru minim trei ani“, se arata in textul de motivare a proiectului.

Sursa: Capital

Distribuie acest articol!