0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Agentia Mondiala Antidoping (WADA) a aprobat, vineri, noul Cod Antidoping, care va intra in vigoare in 2015 si care prevede sanctiuni mai dure in cazul incalcarii intentionate a acestor reguli, informeaza AFP.

 

“Comitetul fondator a fost in unanimitate de acord pentru aprobarea si punerea in aplicare a Codului”, a declarat presedintele WADA, John Fahey, in cadrul Conferintei mondiale privind dopajul, de la Johannesburg.

Aceasta a treia versiune a Codului mondial, care se va aplica de la 1 ianuarie 2015, aduce schimbari importante in privinta sanctiunilor, dubland de la doi la patru ani durata suspendarii sportivilor la prima abatere.

Primul Cod, intrat in vigoare in 2004, instaura o pedeapsa de doi ani de suspendare pentru prima abatere si o suspendare pe viata in caz de recidiva, dar exista o anumita nedreptate prin punerea la egalitate a sportivilor care consumau canabis si a celor care foloseau EPO.

Codul a fost reviziuit prima data in 2009, extinzand spectrul de sanctiuni, cu posibilitatea de a se tine cont de circumstante atenuante sau agravante.

Versiunea 2015 inaspreste pedepsele, fixand la patru ani perioada de suspendare pentru prima incalcare a Codului, daca sportivul nu reuseste sa convinga instantele disciplinare ca nu a facut-o intentionat.

Sursa: Ziua de Cluj

Distribuie acest articol!