0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Notarii publici propun Ministerului Justitiei o noua reducere a taxelor, care în unele cazuri va fi de 90%, si calcularea onorariilor pentru cei care cumpara locuinte prin ANL si alte programe sociale la o valoare stabilita de stat si nu la cea din expertizele notariale.

“Dupa reducerile operate în cadrul programului «Prima Casa» si dupa cele determinate de reducerea cu 10% a valorilor orientative ale proprietatilor imobiliare situate pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Ilfov, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, notarii publici propun Ministrului Justitiei o noua scadere a onorariilor pentru serviciile notariale”, se arata într-un comunicat al Uniunii Nationale a Notarilor Publici din România (UNNPR).

Notarii spun ca scaderea onorariului pentru autentificarea actelor de garantie mobiliara sau imobiliara în cadrul programelor sociale adoptate de stat, atinge limite semnificative.

Astfel, în cazul unei creante de 400.000 lei, onorariul notarial va scadea, în baza propunerilor UNNPR, de la 1.775 lei la 500 lei. Scaderi semnificative se vor înregistra si la autentificarea celorlalte acte de garantie, acestea atingând limita de 35%. Prin urmare, onorariul pentru autentificarea unui contract de ipoteca la un împrumut în valoare de 100.000 lei va fi de 575 lei fata de 875 lei cât este în prezent.

Sursa: Capital

Distribuie acest articol!