0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

a aprobat normele pentru legea care schimba regulile privind asigurarea locuintei. Polita simpla, emisa de , este iar obligatorie, dar poate fi vanduta de orice asigurator.

 

Toti proprietarii de locuinte din Romania vor fi obligati sa aiba in buzunar polita de asigurare impotriva dezastrelor emisa sub sigla Poolului de Asigurare Impotriva Dezastrelor. Legea se intoarce astfel la forma initiala, cu singura modificare importanta ca toate firmele de asigurare, inclusiv cele care nu sunt membre ale PAID, vor putea vinde polita emisa de Pool. Miercuri, Autoritatea de Supraveghere Financiara a votat si normele de aplicare a legii . Potrivit celor de la ASF, aceste norme vor suferi unele modificari de suprafata si urmeaza sa fie publicate in Monitorul Oficial in termen de aproximativ o saptamana.

„Obligatia consta in cumpararea unei polite PAD emisa de catre PAID. Aceasta polita poate fi cumparata in acest moment de la toate societatile membre PAID sau de la toate societatile care vor incheia protocoale de colaborare cu PAID“, se mai spune in comunicat. PAID a fost infiintata in septembrie 2009, in baza prevederilor Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, ale Legii 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor, precum si ale Legii 31/1990 privind societatile comerciale.

„Cei care doresc asigurarea locuintei pentru o suma mai mare (asigurare facultativa) au optiunea sa incheie suplimentar contracte de asigurare pentru acoperirea eventualelor pagube care depasesc plafonul asigurat obligatoriu. In acest caz, asigurarea obligatorie (polita PAD) si cea facultativa trebuie incheiate separat“, se arata in comunicat. Potrivit ASF, asigurarile facultative care includ acoperirea riscurilor de cutremur, alunecari de teren si inundatii raman in vigoare pana la expirarea acestora.

Sursa: Capital

Distribuie acest articol!