0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Controalele medicale ar putea deveni obligatorii. Vor fi anuale, in cazul copiilor, adolescentilor si celor trecuti de 40 de ani. Iar tinerii trebuie sa mearga la verificari o data la trei ani. Pentru prima data se va introduce consultatia preventiva de evaluare a riscului individual. Adica pentru fiecare grupa de varsta, medicii de familie trebuie sa identifice dupa un set de analize si investigatii riscul de boala.

 

Consultatia preventiva va fi facuta an de an in cazul copiilor, adolescentilor si celor trecuti de 40 de ani. Iar tinerii, cu varste cuprinse intre 19 si 40, trebuie sa mearga la verificari o data la trei ani.

Noutatea absoluta este consultatia de preventie care va fi separata de restul examinarilor. Ministrul Sanatatii vrea sa fie obligatorie pentru ca fiecare roman sa poate sti ce riscuri medicale are.

Copiii, adolescentii de pana in 18 ani si cei care au trecut de 40 de ani vor trebui sa-si verifice starea de sanatate in fiecare an. Vor face si analize si investigatii specifice. Alt statut vor avea tinerii activi cu varste cuprinse intre 19 si 40 de ani. Pentru ca dovezile stiintifice si practica medicala arata ca la ei riscul de sanatate NU se modifica semnificativ de la un an la altul, verificarile vor trebui facute o data la 3 ani.

Consultatia de preventie presupune si un set de analize specifice care care sa indice la fiecare grupa de varsta daca exista vreo suferinta. Indiferent ca vorbim de simple anemii sau boli grave ascunse, toate pot fi depistate prin aceste investigatii. Cine e gasit bolnav beneficiaza de un alt set de servicii medicale de asemenea gratuit.

Sursa: ProTV

Distribuie acest articol!