0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

In data de 26 iunie 2006 pe site-ul INM, odata cu publicarea anuntului privind organizarea concursului de admitere la INM in perioada iunie-septembrie 2012 a fost publicata si metodologia privind organizarea si desfasurarea interviului de admitere la Institutul National al Magistraturii.

 

Metodologia privind organizarea si desfasurarea interviului de admitere la Institutul National al Magistraturii are la baza Regulamentul privind concursul de admitere si examenul de absolvire a Institutul National al Magistraturii, aprobat prin Hot. Plenului CSM nr. 439/2006, cu modificarile si Procedura de admitere la Institutul National al Magistraturii, in cadrul probei interviului, urmareste o selectie a candidatilor care sa permita cea mai buna prognoza in ceea ce priveste adecvarea, eficienta si abilitatile necesare unui magistrat.

Aspectele investigate in cadrul interviului sunt urmatoarele:

  • (are valoare orientativa, nu se puncteaza);
  • : specifice profesiei de magistrat;
  • Motivatia pentru a accede in profesia de magistrat;
  • Elemente de specifice profesiei.

Desfasurarea interviului:

Candidatii se prezinta la INM la ora indicata in programarea publicata pe paginile de internet ale INM si CSM.

Candidatii predau reprezentantilor comisiei de admitere fisa de prezentare. Formularul fisei de prezentare va fi publicat pe paginile de internet ale INM si CSM si va fi completat individual de catre candidati in intervalul dintre publicarea lui pe site si data prezentarii la interviu.

Fiecare candidat extrage un bilet pe care se afla notat un proverb, o maxima, un citat etc. Timp de 30 minute, acesta elaboreaza in scris o analiza a ideii cuprinse in subiectul extras, analiza care va fi predata, dupa sustinerea orala a acesteia, comisiei de examinare. Elaborarea in scris a analizei are drept scop pregatirea discutiei care va avea loc cu comisia de examinare si va oferi, totodata, comisiei un element in plus pentru aprecierea generala a interviului.

Candidatul intra in sala in care se afla comisia de examinare. Se prezinta (tace un rezumat al fisei de prezentare si astfel incepe interviul).

Candidatul prezinta analiza elaborata. Comisia initiaza dialogul si formuleaza intrebari pentru a identifica aptitudinile candidatului. intrebarile formulate de catre membrii comisiei au ca sistem de referinta aspectele enumerate anterior la pct. I-IV si ca subiect de investigatie analiza elaborata si prezentata de catre candidai.

Candidatului i se citeste o speta cu clemente de etica specifice profesiei pe care acesta este invitat sa o analizeze in conformitate cu principii si valori morale personale. Comisia continua dialogul si formuleaza intrebari pentru a identifica elementele de etica specifice profesiei. Intrebarile formulate de catre membrii comisiei au ca sistem de referinta aspectele enumerate anterior la pct. I-IV si ea subiect de investigatie raspunsurile formulate de candidat.

Sursa: INM

Distribuie acest articol!