0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Masurile speciale de efectuare a controlului vamal asupra bagajelor personale la frontiera externa a Uniunii Europene se vor aplica incepand cu data de 1 decembrie 2013, se arata intr-un comunicat al Directiei Generale a Vamilor.

 

Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala privind aplicarea de instructiuni speciale pentru unele categorii de bunuri introduse de catre calatori pe teritoriul Romaniei, in bagajele personale, a fost suspendat temporar si va reintra in vigoare incepand cu data de 1 decembrie 2013.

In vederea operationalizarii masurilor prevazute de Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala privind aplicarea de instructiuni speciale pentru unele categorii de bunuri introduse de catre calatori pe teritoriul Romaniei, in bagajele personale, A.N.A.F. a dispus suspendarea temporara a Ordinului pentru asigurarea unui nivel crescut de siguranta si confort a cetatenilor care introduc, in bagajele personale, anumite categorii de bunuri care nu fac obiectul unor scutiri sau restrictii.

In acest sens, Directia Generala a Vamilor va asigura adaptarea capacitatii administrative la specificul fiecarui birou vamal, pe tipologii de calatori si bunuri. Ordinul va reintra in vigoare incepand cu data de 1 decembrie 2013, fiind o masura cu caracter admnistrativ destinata atat prevenirii si combaterii evaziunii vamale si fiscale pentru o serie de bunuri cu risc fiscal ridicat cat si protejarii sanatatii consumatorilor, in cazul marfurilor alimentare.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!