0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Românii vor beneficia de un sistem de avertizare a populației în situații de urgență, iar de mâine începe procedura de testare a acestuia. Sistemul se numește  “RO-ALERT” și va fi implementat pe teritoriul României în scopul prevenirii pierderii de vieți omenești ca urmare a fenomenelor meteorologice și hidrologice periculoase.

Sistemul “RO-ALERT” va fi un sistem de avertizare a populației în situații de urgență și implementarea lui are ca scop prevenirea pierderilor de vieți omenești în urma fenomenelor meteo extreme și, potrivit unui comunicatrecent al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), mâine se fac primele teste de funcționare a acestuia.

Conform documentului publicat de IGSU, în anumite zone ale Bucureștiului, pe ecranele telefoanelor mobile conectate la o rețea de telefonie mobilă din România, indiferent de operator, va apărea o notificare. După cum este precizat în comunicat, textul notificării este: “Acesta este un mesaj pentru testarea sistemul RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. DSU-IGSU”. Reprezentanții IGSU asigură cetățenii că testele sunt absolut necesare și anunță că în perioada următoare acestea vor fi extinse la nivel național.

Practic, prin acest sistem, atunci când sunt anunțate fenomene meteorologice și hidrologice periculoase, vor fi transmise populației mesaje de avertizare în timp real. Concret, persoanele care locuiesc în zonele în care se anunță fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile vor primi o informare privind aceste fenomene printr-un mesaj de avertizare direct pe telefoanele personale. Aceste mesaje se vor transmite prin intermediul rețelelor tuturor operatorilor de telefonie mobilă din România.

Transmiterea rapidă a mesajelor către toți utilizatorii aflați în arealul amenințat se va face chiar și în condiții de congestie a rețelelor operatorilor de telefonie mobilă, iar afișarea mesajelor de alertă pe ecranul terminalului mobil se va face instantaneu, fără a fi necesară vreo intervenție a utilizatorului.

Mesajele de alertare se vor putea repeta la intervale de timp configurabile și vor primi aceste mesaje inclusiv terminalele mobile aflate în sistem roaming.

Sisteme similare funcționează cu succes și în SUA, Olanda, Lituania, Franța, Germania și Belgia.

Sursa: Avocatnet

 

Distribuie acest articol!