0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Marti, 9 iulie, magistratii Judecatoriei Sectorului 6 Bucuresti s-au pronuntat in dosarul Maternitatea Giulest. Astfel, a fost condamnata la doi ani si doua luni inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de si vatamare corporala grava din culpa, in dosarul incendiului din 16 august 2010, in urma caruia au murit sase bebelusi.

 

Florentina Carstea a primit 2 ani si doua luni inchisoare pentru ucidere din culpa si cinci pedepse a cate 10 luni pentru vatamare corporala grava din culpa, urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv doi ani si doua luni.

In acelasi dosar, electricianul spitalului Gigel Oprea a primit doi ani de inchisoare cu executare, iar seful Serviciului tehnic, Vasile Dima, a fost condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de patru ani.

De asemenea, fostul manager al spitalului medicul Bogdan Marinescu a fost obligat la plata unei amenzi penale de 6.500 de lei, iar seful Sectiei de Neonatologie, medicul Ioan Adrian Toma, a fost achitat.

Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sarbu” a fost obligat de instanta sa plateasca o amenda penala in cuantum de 400.000 de lei.

Totodata, asistenta Florentina Carstea a fost obligata sa plateasca in solidar cu spitalul catre familiile ai caror bebelusi au murit sau au suferit arsuri in urma incediului sume cuprinse intre 50.000 euro si 350.000 euro, reprezentand despagubiri morale si materiale. SC Astra Asigurari urmeaza sa achite o parte din aceste despagubiri in limita a 10.000 euro pentru asistenta si in limita a 500.000 de euro pentru spital.

Spitalul va trebui sa afiseze decizia instantei pe o perioada de doua luni. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Sursa: Agerpres

Distribuie acest articol!